Qnap NAS-cursus

Qnap NAS-training

QNAP NAS-cursus

Als u uw QNAP NAS optimaal beveiligd wilt hebben en het maximale uit uw multimedia apps wilt halen, dan is deze tweedaagse privécursus precies wat u nodig heeft? Het Nastrainingscentrum heeft een speciale cursus samengesteld voor iedereen die veiligheid belangrijk vindt, veel met bestanden werkt en op elk apparaat wil genieten van muziek, foto’s of films.

Het is een hands-on training, dus u gaat zelf aan de slag. Dat kan op één van onze nassen, maar liever op uw eigen NAS, want dan weten we zeker dat na de cursus alles goed is ingesteld en beveiligd.

Welke onderwerpen er allemaal worden besproken ziet u hieronder. U krijgt training van een ervaren docent die dagelijks werkt met de NAS. Uiteraard krijgt u een cursusboek en koffie of thee. Wilt u zeker weten dat uw data veilig is op uw NAS, schrijf u dan nu in! Ervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk voor deze cursus.

 

Onderwerpen

Alles over de installatie van uw QNAP-NAS Werken met RAIDS en de opslagpool
Manieren van lokaal en extern inloggen op uw QNAP-NAS Verkenning interface
E-mailserver instellen Gebruikers aanmaken en beheren
Werken met gedeelde mappen Omgaan met geavanceerde mapmachtigingen
Alles over het beveiligen van uw NAS Installeren SSL-certificaten
Gebruik van VPN Netwerktoegang beveiligen
Snapshots maken Alles over het werken met bestanden en File Station
Extern bestanden benaderen op de NAS met Webdav Alles over het synchroniseren van data met Qsync
Zoeken met Qsirch Werken met de Backup-manager; maken van back-ups remote en lokaal
Alles over Video Station en het afspelen van video Alles over Audio Station en het afspelen van muziek
Alles over Photo Station en het bekijken van foto’s Media delen met andere apparaten in het netwerk

 

Doelgroep

Voor deze QNAP NAS-cursus is geen voorkennis vereist. De QNAP NAS-cursus is bedoeld voor iedereen die zijn NAS optimaal en veilig wil gebruiken.

 

Cursusprijs

De prijs voor de 2-daagse Qnap NAS-privécursus bedraagt € 1299,- ex btw bij ons op de locatie in IJsselstein. Wilt u liever dat we bij u op het bedrijf of thuis komen, dan kan dit ook. De prijs is dan € 1599,- euro voor twee dagen privétraining.

 

Interesse?

Bel ons op 06.53.83.63.99 en we plannen samen de dagen.

 

 

Ervaringen van onze cursisten

 • "Rinie zorgde ervoor dat we steeds op scherp stonden. Hij had de materie zeer goed onder de knie en al onze vragen kregen steeds een duidelijk antwoord. De NAS-training is zeer omvangrijk, maar het NAS-trainingscentrum heeft gezorgd voor een oerdegelijk naslagwerk waar alle materie en oefeningen van de drie dagen zeer duidelijk in beschreven worden zodat men thuis zonder problemen kan verder werken. Zoals de videotraining was ook deze training van zeer hoog niveau. Chapeau!"
  Yves Theunis yves-theunis at telenet.be
 • "Wat betreft Synology cursus A en B, ik vond ze beide interessant. Cursus A om direct de basis onder de knie te krijgen en de standaard pakketten. Cursus B was erg interessant. Veel info over beveiliging, extern benaderen en instellingen. Voor mij de leukste van de twee, zeker vanwege de diepgang. Wat ik ook goed vond was dat de eventuele onbeantwoorde vragen (wat er overigens maar een paar waren) direct werden opgepakt en op terug werd gekomen. Al met al een aanrader voor iedere synology gebruiker."
  Joost Logtenberg info- at computerlopik.nl
 • "Ik heb de trainingsdag Nas Synology als heel leerzaam en plezierig ervaren. Zo ben ik na de cursus meteen begonnen om alle muziek die nu gewoon opgeslagen stond op te nemen in Audio Station. Ik kan nu inderdaad direct streamen naar mijn bestaande audio-installatie. Verder ben ik een stuk wijzer geworden wat betreft de mogelijkheden die er zijn met een Synology-NAS. Dus mijn dank is groot. Ik denk er ook sterk over na om de 2e cursus ook te gaan volgen."
  Hans Jager j.jager- at chello.nl
 • "Ik heb voor een paar weken terug de nas-cursus gevolgd. De cursus word op een leuke manier gegeven met voor een ieder een eigen pc en nas. Zodoende hoef je niet op een andere cursist te wachten. De cursusleiders geven op een leuke manier de uitleg van diversen onderdelen. Dus als je een nas hebt en jezelf denkt dat die eigenlijk veel zou moet kunnen dan dat klopt dat en op deze cursus helpen ze je een heel eind op weg. Ik ga zeker de vervolgcursus ook nog doen. Voor een ieder veel s6 met het volgen van deze cursus."
  Gijs Hendriksen ghendriksen1- at xmsnet.nl
 • "Heb onlangs een Nas Synology 214 + gekocht in eerste instantie voor het streamen van muziek met mijn Naim Uniti. Jullie eerste cursusdag heeft me laten zien dat er nog heel veel dingen met een NAS mogelijk zijn, ik ga me er dus verder in verdiepen. Didactisch hebben jullie het allebei goed opgebouwd, en mijn complimenten voor het cursusmateriaal, zag er goed uit. Tzt ga ik zeker de vervolgtraining volgen. Bij thuiskomst onmiddellijk een nieuw wachtwoord voor mijn router ingevoerd."
  Rien Hamakers rienhamakers- at outlook.com
 • "Goede cursus! Goede manual! Er is het maximale uit de dag gehaald. Meer informatie zou ik op één dag niet op kunnen nemen. Na het inrichten van de NAS komen er bij het gebruik toch nog weer vele vragen op. Ik zal daarom zeker gebruik maken van de mogelijkheid om ook na de cursus nog vragen over de stof te stellen."
  Hans Alma info- at almaip.nl
 • "Bedankt voor jullie duidelijke en goed verzorgde NAS-training, ik heb er veel van geleerd. Ik heb nu duidelijk meer plezier van me NAS, ook door het feit dat ik thuis ook alles terug kan zoeken in door jullie verstrekte goede cursusboeken."
  Jan Okhuijzen okkie.nl at kpnmail.nl
 • "Ik heb voor een paar weken terug de nas-cursus gevolgd op het Videotrainingscentrum. Het was zeer leerzaam. De manier waarop de uitleg was door jullie is top. Ik heb met vragen gezeten die werden beantwoord en nu weet ik veel meer over de nas. En met het cursus boek erbij waarin stap voor stap alles wordt uitgelegd wat je moet doen en wat we op die dag hebben behandeld, zodat je weet wat de nas allemaal kan en wat nog terug kan vinden in het boek is fijn. De deskundigheid van jullie als je een vraag had gewoon kon stellen is top. Ik kom zeker nog wel voor de nas b training terug. Bedankt voor alles."
  Henk Vermeulen arena- at planet.nl
 • "Dankzij de relatief korte maar intense 2 daagse NAS-training voel ik mij eindelijk meester van mijn gegevens en durf ik de nas te gaan gebruiken voor mijn bedrijf. De Synology heeft echt zeer veel praktische mogelijkheden. Zonder deze training was ik er echter nooit in geslaagd deze goed te benutten en was mijn server zeker toegankelijk voor elke startende hacker. Bedankt Rinie, het was de trip vanuit België meer dan waard."
  Stefan De Baets stefan.debaets- at skynet.be