Synology DSM 6.x, deel 1; Installatie, beheer en beveiliging

Synology DSM 6.x, deel 1; Installatie, beheer en beveiliging

 34,99

LET OP: U kunt het E-boek direct downloaden na betaling door op een link te klikken op het scherm of later via een link in de e-mail die u krijgt. De factuur en Algemene Voorwaarden krijgt u eveneens per mail toegestuurd. U kunt het E-book maximaal 3 maal downloaden door de link te gebruiken die u in de e-mail krijgt toegestuurd. Bewaar deze mail dus goed! Deze link vervalt na 30 dagen.

Titel: Synology DSM 6X, deel 1: Installatie, beheer en beveiliging

Auteur: Rinie Hooijer

Taal: Nederlands

E-book formaat PDF / download indexopgave

DRM: Social DRM in footer.

Aantal pagina’s: 286

Origineel formaat: A4

Eerste uitgave november 2016

Tweede uitgave juni 2019

ISBN: 978-90-824291-2-1

Uitgever: Nastrainingscentrum.nl

 

Categorie:

Beschrijving

Dat de Synology NAS een multifunctioneel apparaat is, is inmiddels wel bekend. Door zijn enorme opslagcapaciteit staan er in mum van tijd duizenden bestanden op. De veiligheid van die bestanden moet voorop staan bij het installeren en configureren van uw NAS. Dat betekent onder meer de juiste opslagmethode kiezen, nadenken over gebruikersrechten en alle opties benutten van bestandsbeheer. Synology DSM 6.x biedt u daarvoor alle mogelijkheden en stap-voor-stap maakt dit boek u vertrouwd met de verschillende applicaties.

Een van de mooiste eigenschappen van een Synology NAS is, dat u hem overal ter wereld op verschillende manieren kunt benaderen. Dit boek bespreekt alle verschillende mogelijkheden om een connectie te maken. Omdat veiligheid altijd centraal moet staan bij het maken van een connectie, besteedt dit boek veel aandacht aan onderwerpen als VPN, SSL-certificaten, Reverse Proxy en firewalls.

Maar veiligheid is ook gewenst als het gaat om het beschermen van uw kostbare data door het kapotgaan van harde schijven. Het boek helpt u bij het kiezen van het beste back-up plan voor uw situatie. Alle back-up mogelijkheden passeren dan ook de revue. Denk hierbij aan het gebruik van Snapshot Replication, Cloud Station, Hyper Backup, Rsync en de High Availability Manager.

Na het bestuderen van dit boek bent u in staat om uw Synology NAS niet alleen goed, maar vooral ook veilig te configureren en te beheren.